Opdracht april 2024

"April doet wat het wil"

Allereerst wil ik jullie laten weten wie de winnaars zijn van januari. De opdracht was een feestelijke foto te maken.

De winnaars zijn:

- Publiek: Hetty Dijkhuis

- Mijn keuze: Coen Wielhouwer

Hetty & Coen ontvangen beide een prachtige fotokaart van 20 x 30 van hun foto.

Gefeliciteerd!

Hetty Dijkhuis
Hetty Dijkhuis
Coen Wielhouwer
Coen Wielhouwer

📸 FOTO-OPDRACHT: APRIL DOET WAT HET WIL 🌦️

Hallo enthousiaste fotograaf!

Welkom bij de "April doet wat het wil" foto-opdracht voor maart. Dit is de tijd van het jaar waarin het weer grillig kan zijn en de natuur een onvoorspelbare schoonheid vertoont. Laat je niet ontmoedigen door de wispelturigheid van april, maar omarm de diversiteit en laat je camera vastleggen wat deze maand te bieden heeft.

🌧️ Omarm de wisselvalligheid: April staat bekend om zijn veranderlijke karakter - van zonneschijn tot regenbuien, van bloeiende bloemen tot donkere wolken. Jouw taak is om deze variatie vast te leggen en de veelzijdigheid van april te omarmen. Laat je creativiteit de vrije loop en laat je verrassen door wat de natuur voor je in petto heeft.

🌸 Voorbeeld 1 - Bloeiende Bloemen: Ondanks de onvoorspelbaarheid van april, bloeien de eerste lentebloemen vaak volop. Ga op zoek naar kleurrijke bloemenvelden, bloeiende knoppen in de regen of druppels dauw op bloemblaadjes. Leg de pracht van de lente vast in al haar glorie.

🌦️ Voorbeeld 2 - Weerfenomenen: April staat ook bekend om zijn afwisselende weersomstandigheden. Fotografeer dreigende onweersluchten, dramatische regenbogen na een stortbui, of zonnestralen die door de wolken breken. Laat het weer een hoofdrol spelen in jouw foto's.

🌿 Voorbeeld 3 - Veranderende Landschappen: De natuur transformeert zichzelf in april, van kale bomen naar groenende bladeren, van dorre velden naar bloeiende weiden. Ga op ontdekkingstocht en leg de veranderingen in het landschap vast. Experimenteer met verschillende perspectieven en composities om de dynamiek van april te vangen.

📸 Vijf handige tips:

  1. Wees flexibel: In april kan het weer snel veranderen, dus wees bereid om je plannen aan te passen en te profiteren van onverwachte fotomomenten.

  2. Let op contrasten: De afwisseling van zon en regen kan zorgen voor interessante contrasten in je foto's. Wees alert op donkere wolken tegen een heldere lucht, of regendruppels op glanzende bloemblaadjes.

  3. Gebruik natuurlijk licht: Profiteer van het diffuse licht op bewolkte dagen voor zachtere en gelijkmatigere belichting. Op zonnige momenten kun je spelen met het contrast tussen licht en schaduw voor dramatische effecten.

  4. Verken nieuwe perspectieven: Experimenteer met verschillende hoeken en standpunten om de veelzijdigheid van april vast te leggen. Denk aan laag bij de grond fotograferen voor een uniek perspectief of vanuit een hoger standpunt voor een overzicht van het veranderende landschap.

  5. Leg emotie vast: Fotografie gaat niet alleen over het vastleggen van beelden, maar ook over het overbrengen van emotie. Probeer de stemming van april - de opwinding van een frisse regenbui, de verwondering over een plotselinge regenboog, of de vreugde van de eerste lentebloesems - vast te leggen in je foto's.

  6. LET OP: Dit keer wil ik graag 3 foto's van jou die de wispelturigheid van april weergeven. Dus 3 verschillende foto's

Ga op pad en laat je camera de veelzijdigheid van april vastleggen! Ik kijk uit naar jouw creatieve kijk op deze wispelturige maand!

Veel plezier met fotograferen!

Met lentegroeten,

Nicky

Deel jouw mooiste "April doet wat het wil" foto uiterlijk 30 april 2024 onderaan deze pagina. De foto's worden gedeeld via mijn facebookpagina waar mijn volgers kunnen stemmen. De foto met de meeste stemmen ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Daarnaast kies ik zelf ook een winnaar uit. Ook deze winnaar ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Beide winnaars worden bekend gemaakt via de mail, mijn website en social media.

Veel succes en geniet van het fotograferen!

Opmerking: Vergeet niet om bij het maken van jouw foto's rekening te houden met lokale regelgeving en privacy overwegingen. Veiligheid staat voorop, dus gebruik je gezond verstand bij het kiezen van locaties en situaties.

Nicky Heinne - Fotografie

Kottenseweg 101, 7115 AD Winterswijk

Nicky Heinne

+31(0)622018717

info@nickyheinnefotografie.nl

KvK: 76318362

BTW nummer: NL003074655B47