Opdracht december 2023

DECEMBER FEESTMAAND

Allereerst wil ik jullie laten weten wie de winnaars zijn van oktober. De opdracht was Macro.

De winnaars zijn:

- Publiek: Hetty Dijkhuis

- Mijn keuze: Martine Schreurs

Hetty en Martine ontvangen beide een prachtige fotokaart van 20 x 30 van hun foto.

Gefeliciteerd dames!

Hetty Dijkhuis
Hetty Dijkhuis
Martine Schreurs
Martine Schreurs

📸 FOTO-OPDRACHT: DECEMBER FEESTMAAND 📸

Hi creatieve fotograaf!

Met de feestelijke decembermaand voor de deur, is het tijd om jouw fotografische vaardigheden te laten schitteren in de "December Feestmaand" foto-opdracht. Van glinsterende lichtjes tot hartverwarmende momenten, deze maand biedt een overvloed aan inspiratie om vast te leggen met jouw unieke blik.

🎉 Vang de magie van het seizoen: Stel je voor dat je jouw camera gebruikt als een magische toverstok om de feestelijkheden van december vast te leggen. Of het nu gaat om lichtgevende kerstbomen, fonkelende decoraties of lachende gezichten op Sinterklaasavond, jouw taak is om de sfeer van deze bijzondere tijd van het jaar vast te leggen.

🎄 Voorbeeld 1 - Lichtjespracht: Leg het betoverende spel van lichtjes vast op straten, huizen of markten. Experimenteer met lange belichtingstijden om het effect van lichtsporen te creëren en voel de magie van de verlichte decemberavonden.

🎁 Voorbeeld 2 - Familie in Feeststemming: Vang de emoties en verbondenheid tijdens feestelijke momenten met familie en vrienden. Of het nu gaat om cadeautjes uitpakken, het kerstdiner of gewoon samen zijn, laat de vreugde van het seizoen zien.

🌟 Voorbeeld 3 - Magische Avonden: Ga op zoek naar de betovering van de decemberavonden. Leg de warme gloed van kaarsen, de reflecties in ramen, of de sprankeling van een winters vuurwerk vast. 

📸 Vijf handige tips:

  1. Speel met Belichting: Experimenteer met verschillende belichtingsinstellingen om de warme gloed van de feestdagen vast te leggen. Probeer ook eens met tegenlicht te werken voor een magische uitstraling.

  2. Verhalen Vertellen: Denk aan jouw foto's als verhalen. Probeer een reeks foto's te maken die samen een verhaal vertellen, van voorbereidingen tot feestelijke hoogtepunten.

  3. Focus op Details: De magie zit vaak in de details. Leg de glinstering van kerstballen, de textuur van cadeaupapier of de glimlachende ogen van mensen vast.

  4. Gebruik Warme Kleuren: December wordt vaak geassocieerd met warme, uitnodigende kleuren. Gebruik dit in jouw voordeel door te letten op roodtinten, gouden accenten en warme verlichting.

  5. Probeer Verschillende Perspectieven: Varieer met hoeken en perspectieven om jouw foto's interessanter te maken. Denk hierbij aan vogelperspectief voor een overzicht van een feesttafel of juist op ooghoogte voor intieme momenten.

Dus, klaar om de december feestmaand in beelden vast te leggen? Laat jouw camera dit feestelijke seizoen vastleggen!

Deel jouw schitterende foto's met mij. Ik kijk er naar uit om alle feestelijke creaties te bewonderen!

Veel fotoplezier!

Met feestelijke groeten, Nicky

Deel jouw mooiste December Feestmaand foto uiterlijk 31 december 2023 onderaan deze pagina. De foto's worden gedeeld via mijn facebookpagina waar mijn volgers kunnen stemmen. De foto met de meeste stemmen ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Daarnaast kies ik zelf ook een winnaar uit. Ook deze winnaar ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Beide winnaars worden bekend gemaakt via de mail, mijn website en social media.

Veel succes en geniet van het fotograferen!

Opmerking: Vergeet niet om bij het maken van jouw foto's rekening te houden met lokale regelgeving en privacy overwegingen. Veiligheid staat voorop, dus gebruik je gezond verstand bij het kiezen van locaties en situaties.

Nicky Heinne - Fotografie

Kottenseweg 101, 7115 AD Winterswijk

Nicky Heinne

+31(0)622018717

info@nickyheinnefotografie.nl

KvK: 76318362

BTW nummer: NL003074655B47