Opdracht februari 2024

5 Februari 2024: Volle maan

Allereerst wil ik jullie laten weten wie de winnaars zijn van december. De opdracht was een feestelijke foto te maken.

De winnaars zijn:

- Publiek: Coen Wielhouwer

- Mijn keuze: Helga Bennink

Coen en Helga ontvangen beide een prachtige fotokaart van 20 x 30 van hun foto.

Gefeliciteerd!

Coen Wielhouwer
Coen Wielhouwer
Helga Bennink
Helga Bennink

📸 FOTO-OPDRACHT: VOLLE MAAN 🌕

Hallo gepassioneerde fotograaf!

Stel je voor dat je de nachtelijke hemel verkent, gewapend met je camera. Welkom bij de "Volle Maan" foto-opdracht voor februari, waar jij de volle maan gaat vangen. Laat je inspireren door het zilveren schijnsel van de volle maan en omarm de uitdaging om deze mysterieuze glans vast te leggen.

🌌 Omarm het maanlicht: De volle maan is niet alleen een hemels fenomeen; het is een kunstwerk aan de nachtelijke hemel. Jouw taak is om de kracht en pracht van dit schijnsel vast te leggen. Laat je camera het werk doen en creëer beelden van dit prachtige mysterie.

🌕 Voorbeeld 1 - Maanverlichte Landschappen: Stel je voor dat de maan haar zilveren licht werpt over een adembenemend landschap. Leg een serene scène vast waarin de maan de hoofdrol speelt. Misschien een reflectie in een rustig meer, of boven een besneeuwd landschap.

🌠 Voorbeeld 2 - Maan en Architectuur: Vang de maan in harmonie met menselijke creaties. Fotografeer de volle maan boven een indrukwekkend stadsgezicht, een historisch gebouw of tussen de takken van een iconische boom. Laat zien hoe de maan de menselijke wereld verlicht.

🌙 Voorbeeld 3 - Maan en Mens: Breng de menselijke connectie met de maan in beeld. Denk aan portretten verlicht door het zachte schijnsel van de maan of mensen die de maan bewonderen. Toon de diversiteit van menselijke ervaringen onder het licht van de volle maan.

📸 Vijf handige tips:

  1. Gebruik een statief: Bij het fotograferen van de maan is stabiliteit essentieel. Gebruik een statief om bewegingsonscherpte te voorkomen, vooral bij langere belichtingstijden.

  2. Kies het juiste moment: De volle maan is indrukwekkend, maar experimenteer ook met de dagen ervoor en erna wanneer de maan gedeeltelijk verlicht is. Dit kan interessante schaduwen en details creëren.

  3. Lange belichtingstijden: Verleng de belichtingstijd om meer licht in de camera te creëren. Zorg dat je jouw diafragma en sluitertijd hierop aanpast voor je juiste belichting.

  4. Diafragma-instellingen: Gebruik een klein diafragma (groot f-getal) om meer details van zowel de maan als de omgeving vast te leggen. Experimenteer ook met een groter diafragma voor een meer gefocuste maan met een zachtere achter- of voorgrond.

  5. Inspiratie in silhouetten: Experimenteer met silhouetten tegen de maan. Mensen, bomen, of gebouwen kunnen een dramatisch contrast vormen tegen de schijnende maan. Let bij mensen op de bewegingsonscherpte als je met een lange sluitertijd werkt.

Ga op pad en laat je camera het verhaal vertellen van de volle maan in februari. Deel jouw prachtige maanmoment met mij door hem hieronder te uploaden. Ik kijk ernaar uit om jouw nachtelijke foto te bewonderen!

Veel plezier met het vastleggen van deze prachtige opdracht!

Met nachtelijke groeten, 

Nicky

Deel jouw mooiste februari "Volle maan" foto uiterlijk 29 februari 2024 onderaan deze pagina. De foto's worden gedeeld via mijn facebookpagina waar mijn volgers kunnen stemmen. De foto met de meeste stemmen ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Daarnaast kies ik zelf ook een winnaar uit. Ook deze winnaar ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Beide winnaars worden bekend gemaakt via de mail, mijn website en social media.

Veel succes en geniet van het fotograferen!

Opmerking: Vergeet niet om bij het maken van jouw foto's rekening te houden met lokale regelgeving en privacy overwegingen. Veiligheid staat voorop, dus gebruik je gezond verstand bij het kiezen van locaties en situaties.

Nicky Heinne - Fotografie

Kottenseweg 101, 7115 AD Winterswijk

Nicky Heinne

+31(0)622018717

info@nickyheinnefotografie.nl

KvK: 76318362

BTW nummer: NL003074655B47