Opdracht januari 2024

Januari wintermaand 

Allereerst wil ik jullie laten weten wie de winnaars zijn van november. De opdracht was Herfst.

De winnaars zijn:

- Publiek: Hetty Dijkhuis

- Mijn keuze: Jan van der Heijden

Beiden hebben gebruik gemaakt van de regel van derden, spiegeling, mooie compositie en de prachtige herfstkleuren.

Hetty en Jan ontvangen beide een prachtige fotokaart van 20 x 30 van hun foto.

Gefeliciteerd!

Hetty Dijkhuis
Hetty Dijkhuis
Jan van der Heijden
Jan van der Heijden

📸 FOTO-OPDRACHT: WINTERSE OPDRACHT 📸

Hallo creatieve fotograaf!

Terwijl de winter nog ver te zoeken is, nodig ik je toch uit om je camera te pakken en een winters plaatje vast te leggen in de "Winterse Opdracht". Van bevroren landschappen tot gezellige momenten bij het haardvuur, deze opdracht is jouw uitnodiging om de betovering van de winter vast te leggen met jouw unieke blik.

❄️ De betovering van de winter: Het knisperen van sneeuw onder je voeten, de adem van koude lucht en de warmte van gezellige wintermomenten - dit alles wacht erop om door jouw lens vastgelegd te worden. En is er geen sneeuw of ijs? Wees creatief en creëer het zelf.

🌨️ Voorbeeld 1 - Winterlandschap: Stap naar buiten en zoek naar de verstilde schoonheid van winterse landschappen. Leg besneeuwde bomen, bevroren meren of beijzelde straten vast. Experimenteer met verschillende tijdstippen van de dag om het prachtige winterlicht vast te leggen.

☕ Voorbeeld 2 - Warme Drankjes: Ligt er geen sneeuw of is er geen ijs? Breng dan de gezelligheid van de winter naar voren door intieme momenten vast te leggen met warme drankjes. Denk aan dampende mokken chocolademelk, een theemoment bij het raam, of een knisperend haardvuur. Laat de warmte van deze beelden de koude buitenwereld even doen vergeten.

⛸️ Voorbeeld 3 - Winterse Activiteiten: Vang de vreugde van winterse activiteiten. Of het nu gaat om schaatsen op een bevroren vijver, sleeën van een heuvel of het bouwen van een sneeuwpop, laat deze levendige momenten zien. De lachende gezichten en de opwinding van winterpret zullen jouw verhaal tot leven brengen. Ik hoop samen met jullie dat we deze sneeuwpracht vast kunnen leggen in januari.

📸 Vijf handige tips:

  1. Speel met Contrasten: Winterlandschappen hebben vaak sterke contrasten tussen helder witte sneeuw en donkere bomen of gebouwen. Werk met deze contrasten om je foto's boeiender te maken.

  2. Let op Details: Winter biedt een overvloed aan unieke details, zoals ijskristallen, bevroren takken en de structuur van sneeuw. Kom dichtbij en leg deze pracht vast.

  3. Gebruik Natuurlijk Licht: Winterlicht kan magisch zijn. Profiteer van het zachte licht tijdens de gouden uren voor warme en sfeervolle foto's.

  4. Laat de Kou Zien: Probeer de kou en de winterse sfeer over te brengen in je foto's. Denk aan ademwolken, bevroren oppervlakken, warme dranken en warme kleding.

  5. Vang Emoties: Of het nu de verwondering van de eerste sneeuw is of de gezelligheid van winteravonden, leg de emoties vast die de winter met zich meebrengt.

Dus, ga eropuit en vang de winter in al zijn pracht!

Deel jouw winterse meesterwerk met mij door hem onderaan deze pagina te uploaden. Ik kan niet wachten om jouw unieke kijk op de winter te bewonderen!

Veel fotoplezier!

Met winterse groeten, 

Nicky

Deel jouw mooiste Januari Wintermaand foto uiterlijk 31 januari 2024 onderaan deze pagina. De foto's worden gedeeld via mijn facebookpagina waar mijn volgers kunnen stemmen. De foto met de meeste stemmen ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Daarnaast kies ik zelf ook een winnaar uit. Ook deze winnaar ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Beide winnaars worden bekend gemaakt via de mail, mijn website en social media.

Veel succes en geniet van het fotograferen!

Opmerking: Vergeet niet om bij het maken van jouw foto's rekening te houden met lokale regelgeving en privacy overwegingen. Veiligheid staat voorop, dus gebruik je gezond verstand bij het kiezen van locaties en situaties.

Nicky Heinne - Fotografie

Kottenseweg 101, 7115 AD Winterswijk

Nicky Heinne

+31(0)622018717

info@nickyheinnefotografie.nl

KvK: 76318362

BTW nummer: NL003074655B47