Opdracht Juni 2024

"Mensenportret"

Allereerst wil ik jullie laten weten wie de winnaars zijn van April. De opdracht was "April doet wat het wil".

De winnaars zijn:

- Publiek: Marloes 

- Mijn keuze: Fiona

Marloes & Fiona ontvangen beide een prachtige fotokaart van 20 x 30 van één van de drie ingezonden foto's. Jullie mogen mij doorgeven welke jullie graag willen ontvangen.

Gefeliciteerd!

Marloes van der Veer
Marloes van der Veer
Fiona Poelhuis
Fiona Poelhuis

Hallo hobbyfotograaf!

Na het vastleggen van de pracht van dieren in de vorige "Portret Dier" opdracht, is het nu tijd om ons te richten op het vastleggen van de veelzijdigheid en de emoties van het menselijk gezicht in de "Portret - mens" foto-opdracht voor juni. Laat je camera de mens vastleggen terwijl we samen op ontdekkingsreis gaan door de wereld van portretfotografie.

📷 Omarm de menselijke emotie: Net zoals bij het vastleggen van dieren, draait het bij portretfotografie om het vastleggen van emotie en persoonlijkheid. Laat je camera de verscheidenheid aan gevoelens vastleggen, van vreugde tot verdriet, van verwondering tot verbazing. Laat de mens achter het portret tot leven komen in je foto's.

👩‍👧‍👦 Voorbeeld 1 - Familieportret: Leg de band tussen familieleden vast in een warm en liefdevol portret. Fotografeer een gezin dat samen plezier heeft in de natuur, een omhelzing tussen moeder en kind, of een lachende vader die zijn kind optilt. Breng de connectie en de liefde tussen mensen tot uiting in je foto.

🧑‍🎓 Voorbeeld 2 - Portret van een Levensverhaal: Maak een portret van iemand die een verhaal te vertellen heeft. Denk aan een ouder persoon met doorleefde lijnen op hun gezicht, een kunstenaar omringd door hun creaties, of een arbeider met vuile handen en een trotse glimlach. Laat de geschiedenis en de persoonlijkheid van het individu spreken door middel van hun portret. Of een persoon in zijn dagelijkse werkzaamheden.

👩‍❤️‍👨 Voorbeeld 3 - Romantisch Portret: Leg de liefde en de verbondenheid tussen twee mensen vast in een romantisch portret. Fotografeer een koppel dat elkaar liefdevol aankijkt, hand in hand wandelt in de zonsondergang, of elkaar omhelst onder een bloeiende boom. Laat de passie en de tederheid van de liefde zien in je foto's.

👦 Voorbeeld 4 - Kinderportret: Leg de levendigheid en speelsheid van een kind vast in een vrolijk portret. Fotografeer een kind dat lachend door het gras rent, met verwondering naar een vlinder kijkt, of zich verdiept in zijn favoriete boek (of computerspel). Laat de onschuld en energie van het kind tot leven komen in je foto's.

📸 Vijf handige tips:

  1. Focus op de ogen: Op een foto wordt je aandacht direct naar de ogen getrokken, dus zorg ervoor dat ze scherp zijn in je portretten.

  2. Kies de juiste achtergrond: Kies een achtergrond die de persoonlijkheid van je onderwerp aanvult en niet afleidt van het hoofdonderwerp van de foto.

  3. Speel met licht en schaduw: Gebruik licht en schaduw om diepte en textuur toe te voegen aan je portretten. Experimenteer met natuurlijk en kunstlicht om verschillende sferen te creëren.

  4. Stel je onderwerp op zijn gemak: Een ontspannen en comfortabel onderwerp zal natuurlijkere en authentiekere expressies tonen. Neem de tijd om een band op te bouwen en te praten met je onderwerp voordat je begint met fotograferen.

  5. Experimenteer met verschillende composities: Probeer verschillende composities en standpunten uit om de persoonlijkheid van je onderwerp op verschillende manieren vast te leggen. Denk aan close-ups, portretten in profiel, of volledige lichaamsportretten.

Ga op ontdekkingsreis door de wereld van portretfotografie en laat je camera de menselijke emotie vastleggen! Deel jouw prachtige portretten met mij door ze te sturen via onderstaand formulier!

Veel plezier met fotograferen!

Opmerking: Vergeet niet om bij het maken van jouw foto's rekening te houden met lokale regelgeving en privacy overwegingen. Veiligheid staat voorop, dus gebruik je gezond verstand bij het kiezen van locaties en situaties.

Nicky Heinne - Fotografie

Kottenseweg 101, 7115 AD Winterswijk

Nicky Heinne

+31(0)622018717

info@nickyheinnefotografie.nl

KvK: 76318362

BTW nummer: NL003074655B47