Newborn - Donny

28-05-2020

Het is donderdag 28 mei 2020. Een rare tijd.

Corona heeft ons sinds februari in z’n greep.

16 Maart ging een groot deel van Nederland op slot, geen horeca meer, scholen gingen dicht en contactberoepen moesten hun deuren sluiten. Fotografen vallen ook onder contactberoepen, weet ik nu. 

Jeetje wat nu? Voorlopig geen shoots meer, geen baby's meer in mijn studio en geen vrolijke kindjes meer voor mijn lens...

Nu, bijna 3 maanden later mag het weer!

Weliswaar met veiligheidsmaatregelen, maar we kunnen weer! Gelukkig waren er een aantal newbornshoots al heel tijdig aangevraagd en een aantal kan ik gelukkig nog doen.

Helaas zijn er ook baby's geboren in deze 3 maanden waar ik geen newbornshoot voor heb kunnen doen, maar deze baby's ga ik in de toekomst nog zien.

Op 3 maart vroeg Romana de Newborngids aan. Mooi op tijd want ze zou 10 juni uitgerekend zijn.

Maar het kleine mannetje kon niet wachten en kwam 4 weken te vroeg op 9 mei.

Vandaag was het eindelijk zover, kleine Donny kwam samen met papa en mama naar mijn studio.

De studio is inmiddels coronaproof, we kunnen afstand bewaren, er zijn mondkapjes aanwezig, desinfectiegel en ik draag wegwerphandschoenen.

Als een soort verpleegkundige met camera ga ik aan de slag. Mama heeft er enorm veel zin in! En ik uiteraard ook!

Eerst even een kop koffie en horen hoe het gaat, dan langzaamaan beginnen. Donny heeft er nog niet zo'n zin in. En dat is niet zo gek, want het is tijd voor de fles. Dus eerst even voeden.

We kletsen nog even over koetjes en kalfjes (en Corona) en dan kan het echt gaan gebeuren.

Eerst foto's op de beanbag in een wrap. Gewrapt voelen baby's zich altijd veilig en comfortabel. Donny vindt het prachtig en neem, met zijn grote ogen, alles in zich op. Dan mutsje op en knuffeltje erbij, Donny vind alles best.

Tussendoor even knuffelen met mama, mama werd steeds enthousiaster, en daarna nog op de buik een paar mooie shots genomen.

Toen lekker weer naar mama. Het was tijd om foto's met papa en mama te maken.

Donny had zich tot nog toe goed gedragen, niet geplast, gepoept of gespuugd. Topper!

Bij papa ging het mis... Donny moest nu toch echt even plassen. Gelukkig had papa een schoon shirt bij zich en konden we weer verder.

Prachtige plaatjes gemaakt en mama en ik konden er geen genoeg van krijgen. Donny wel, die had het zin eraf. Niet gek na 2,5 uur.

Maar lieve Romana, Nick en Donny, wat deden jullie het goed en wat heb ik genoten van mijn eerste newbornshoot sinds maanden!

De galerij ga ik zo snel mogelijk afleveren en ik hoop jullie in de toekomst nog een keer te zien.

Mama vond het zó leuk, en was zo blij met de sneak preview, dat ze 's middags gekscherend op de app vroeg of ze morgen weer mochten.

En 's avonds uit het niets kreeg ik dit bericht:

"Ooo ik ben er nu al zooo blij mee 🤩"

Ik ben ook blij, dankjewel...