Opdracht mei 2024

"Dierenportret"

Allereerst wil ik jullie laten weten wie de winnaars zijn van maart. De opdracht was een drieluik van de lente.

De winnaars zijn:

- Publiek: Marloes

- Mijn keuze: Emeline

Marloes & Emeline ontvangen beide een prachtige fotokaart van 20 x 30 van hun foto.

Gefeliciteerd!

Marloes van der Veer
Marloes van der Veer
Emeline Hoitink
Emeline Hoitink

Hallo hobbyfotograaf!

De maand mei staat in het teken van onze harige vrienden en gevederde metgezellen in de "Dierenportret" foto-opdracht. Laat je camera hun unieke persoonlijkheden vastleggen en maak portretten die de band tussen mens en dier laten zien. Dit is jouw kans om de schoonheid en charme van dierenportretten te ontdekken!

🐶 Omarm de dierlijke wereld: Stel je voor dat je de wereld bekijkt door de ogen van een dierenliefhebber. Jouw taak is om de eigenzinnige karakters van dieren vast te leggen. Laat je camera de levendigheid en eigenheid van onze trouwe vrienden vastleggen en breng hun unieke persoonlijkheden tot leven.

🐱 Voorbeeld 1 - Expressieve Blikken: Vang de expressieve blikken van dieren in hun natuurlijke omgeving. Denk aan de nieuwsgierige ogen van een kat die naar een vogel tuurt, de trouwe blik van een hond die wacht op zijn baasje of een kleurrijke papagaai die zijn veren gladstrijkt. Leg de emotie en de interactie tussen mens en dier vast.

🐰 Voorbeeld 2 - Portretten met Persoonlijkheid: Maak portretten die de unieke persoonlijkheid van dieren weerspiegelen. Denk aan een speelse hond die zijn favoriete bal achterna zit, een sierlijke kat die zichzelf poetst, of een nieuwsgierige vogel die zijn omgeving verkent. Laat hun eigenheid stralen in jouw foto's.

🦜 Voorbeeld 3 - Close-ups van Kenmerken: Zoom in op de bijzondere kenmerken van dieren. Leg de textuur van hun vacht vast, de glans in hun ogen, of de kleurrijke veren van een vogel. Breng de details tot leven en laat de schoonheid van de natuur zien in elk beeld.

📸 Vijf handige tips:

  1. Neem de tijd: Geduld is essentieel bij het fotograferen van dieren. Neem de tijd om hun vertrouwen te winnen en te wachten op het perfecte moment om af te drukken.

  2. Gebruik een snelle sluitertijd: Dieren kunnen snel bewegen, dus zorg ervoor dat je een snelle sluitertijd gebruikt om bewegingsonscherpte te voorkomen en elk moment scherp vast te leggen.

  3. Oogcontact: Probeer oogcontact te maken met het dier om een emotionele connectie te creëren in je foto's. Dit kan de kijker direct betrekken bij het beeld.

  4. Natuurlijk licht: Fotografeer bij voorkeur in natuurlijk licht om de kleuren en texturen van het dierenportret optimaal tot hun recht te laten komen.

  5. Focus op details: Let op de kleine details die het karakter van het dier weerspiegelen, zoals hun oren, snuit, of poten. Deze details kunnen een foto extra karakter geven.

Ga op avontuur en laat je camera de persoonlijkheden van onze dierlijke vrienden vastleggen! Deel jouw prachtige dierenportretten met mij. Ik kan niet wachten om jouw prachtige foto te kunnen delen!

Veel plezier met fotograferen!

Opmerking: Vergeet niet om bij het maken van jouw foto's rekening te houden met lokale regelgeving en privacy overwegingen. Veiligheid staat voorop, dus gebruik je gezond verstand bij het kiezen van locaties en situaties.

Nicky Heinne - Fotografie

Kottenseweg 101, 7115 AD Winterswijk

Nicky Heinne

+31(0)622018717

info@nickyheinnefotografie.nl

KvK: 76318362

BTW nummer: NL003074655B47