Opdracht maart 2024

Lente

Allereerst wil ik jullie laten weten wie de winnaars zijn van januari. De opdracht was een feestelijke foto te maken.

De winnaars zijn:

- Publiek: Emeline Hoitink (Dit kon niet missen 😉)

- Mijn keuze: Hetty Dijkhuis

Emeline en Hetty ontvangen beide een prachtige fotokaart van 20 x 30 van hun foto.

Gefeliciteerd!

Emeline Hoitink
Emeline Hoitink
Hetty Dijkhuis
Hetty Dijkhuis

📸 FOTO-OPDRACHT: LENTE 🌸

Hallo fotograaf!

Het is tijd om de lente te verwelkomen met open armen en je camera gereed te maken voor de "Lente" foto-opdracht. Deze maand willen we de pracht van de ontluikende bloemen vangen en de betoverende sfeer van het nieuwe seizoen vastleggen. Doe mee en laat je creativiteit bloeien terwijl we samen de lente vieren!

🌷 Omarm de lentebloesem: Stel je voor dat je door een zee van bloesem wandelt, omringd door de geur van frisse lente. Jouw taak is om deze betoverende momenten vast te leggen en de schoonheid van de bloemen te vereeuwigen. Laat je camera beelden creëren die dit seizoen weerspiegelen.

🌼 Voorbeeld 1 - Bloementapijt: Leg een kleurrijk tapijt van voorjaarsbloemen vast dat de grond bedekt. Experimenteer met verschillende hoeken en composities om de overvloed aan kleuren en texturen te benadrukken.

🌿 Voorbeeld 2 - Bloeiende Bomen: Fotografeer majestueuze bomen in volle bloei. Kies een standpunt waarbij je de bloemenpracht tegen de blauwe lucht kunt vastleggen voor een adembenemend contrast.

🌸 Voorbeeld 3 - Macro Details: Kom dichtbij en leg de fijne details van de bloesems vast. Zoom in op delicate bloemblaadjes, druppels dauw of bijen die zich tegoed doen aan nectar voor een intieme kijk op de lentebloesem.

📸 Vijf handige tips:

  1. Gebruik een lens met een grote opening: Een lens met een grote opening (zoals f/2.8) kan een mooie bokeh creëren, waardoor de bloesem op de voorgrond scherp afsteekt tegen een onscherpe achtergrond.

  2. Let op het licht: Fotografeer bij zacht, diffuus licht voor de beste resultaten. Vroeg in de ochtend of laat in de middag is het licht vaak warmer en zachter, wat perfect is voor het fotograferen van bloesems.

  3. Speel met scherpstelling: Experimenteer met verschillende scherpstelpunten om de nadruk te leggen op verschillende delen van de bloesems, zoals de bloemblaadjes, het hart van de bloem of de omringende knoppen.

  4. Let op de achtergrond: Zorg ervoor dat de achtergrond niet te druk is, zodat de bloesems goed tot hun recht komen. Kies een rustige achtergrond of gebruik een wazige achtergrond om de focus op de bloesems te houden.

  5. Wees geduldig en observerend: Neem de tijd om je omgeving te verkennen en wacht geduldig tot het perfecte moment zich voordoet. Let op interessante composities en details die je kunt vastleggen.

Ga eropuit en laat je camera de pracht van de lente vastleggen! Ik kijk uit naar jouw creatieve kijk op dit betoverende seizoen!

Veel plezier met fotograferen!

Met lentegroeten,

Nicky

Deel jouw mooiste maart "Lente" foto uiterlijk 31 maart 2024 onderaan deze pagina. De foto's worden gedeeld via mijn facebookpagina waar mijn volgers kunnen stemmen. De foto met de meeste stemmen ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Daarnaast kies ik zelf ook een winnaar uit. Ook deze winnaar ontvangt van mij een prachtige fotokaart van 20 x 30 cm.

Beide winnaars worden bekend gemaakt via de mail, mijn website en social media.

Veel succes en geniet van het fotograferen!

Opmerking: Vergeet niet om bij het maken van jouw foto's rekening te houden met lokale regelgeving en privacy overwegingen. Veiligheid staat voorop, dus gebruik je gezond verstand bij het kiezen van locaties en situaties.

Nicky Heinne - Fotografie

Kottenseweg 101, 7115 AD Winterswijk

Nicky Heinne

+31(0)622018717

info@nickyheinnefotografie.nl

KvK: 76318362

BTW nummer: NL003074655B47