Schaduwfoto Mariƫl & Kids

29-05-2022
Wat een bijzondere dag veel appjes en berichtjes, zonnetje schijnt .. en dan mis je iets.. 1 kus 1 gefeliciteerd van een 1 van mijn kinderen šŸ‘§.. met de foto van jou op de achtergrond van mijn mobieltje merk ik dat mijn ogen vochtig worden maar het voelt ook goed ik kijk naar haar gestalte tussen mijn lieve jongens .. ja drie kids heb je!!!

2000

Mariƫl en ik kenden elkaar oppervlakkig via een gezamenlijke vriendin. Beide zwanger van ons eerste kindje.

En dan gaat het bij Mariƫl mis... Sophie wordt geboren.. ze heeft een half uur keihard gevochten .. maar uiteindelijk bereikte de lucht haar niet .. Wat een verdriet!

Kort daarna beval ik van een gezonde zoon...

In de jaren daarna komen we elkaar regelmatig tegen en spreken we elkaar. Zij krijgt nog twee zoons en ik nog een zoon en een dochter. Helaas overlijdt onze tweede zoon aan een ernstige afwijking. Dit schept toch een soort van band. Beide weten we nu wat het is om een kindje te verliezen. 

2017

MariĆ«l vraagt mij of ik haar jongens op de foto wil zetten. Tuurlijk wil ik dat. 2 Pubers die eigenlijk liever gamen dan op de foto gaan. Toch heb ik mooie foto's geschoten (nadat we mama naar buiten hebben gestuurd šŸ˜‰) waarvan er eentje jaren bij hun in de woonkamer heeft gehangen.

2021

Ik plaats een oproep voor een portfolio shoot voor een schaduwfoto. Mariƫl stuurt mij een bericht en vraagt of het iets is voor haar met haar twee jongens en Sophie.

Jazeker! Dat gaan we doen. We spreken voor de gezinsshoot af op een mooie avond bij de Bleekweide in Winterswijk. Mariƫl heeft een toepasselijk shirt aangetrokken met de tekst: "Nikkie, all together".

We praten over Sophie. Ze zou op dat moment 21 zijn. Hoe zou ze eruit hebben gezien. Welk karakter zou ze hebben. We hadden er allemaal onze ideeƫn bij. Dat was mooi om samen te delen.

We gaan de foto's maken alsof Sophie erbij is. Zodat ik later de schaduw erin kan verwerken.

Nadat ik de foto's heb afgeleverd werd de keuze gemaakt in welke foto Sophie geplaatst zou worden.

Deze week, een dag voor Mariƫls 50e verjaardag, heb ik de definitieve versie van de schaduwfoto afgeleverd. En ontving ik deze reacties:

"Dit is perfect zo !! Echt !! Ik met mijn drie kids together!!"

En

"Lieve lieve Nicky

Heel erg bedankt!!

Ik vind je een pracht mens met gevoel en ook nog een super goeie fotograaf!"

Kippenvel bij mij.

Samen hebben we dit gedaan!

Dankjewel voor jullie openheid tijdens toch wel kwetsbare momenten.

Fijn dat ik dit voor jullie heb mogen en kunnen doen.